Onze diensten | Wat is mogelijk

Meer weten over 'spuitgieten'? Klik hier!

Europlex is al 50 jaar actief in het verwerken van Thermoplasten, Thermoharders en Elastomeren.

Europlex is geauditeerd en gecertifieerd in overeenkomst met de vereisten van ISO 9001:2015. (bekijk het certificaat onderaan deze pagina)

Onze meest gebruikte materialen zijn: PEEK, PPSU, PSU, PA6, UHMPE, en POM-C voor de medische, industrie en automotive. 

Onder verwerking verstaan wij:

CNC Frezen is een bewerkingsproces waarbij gebruik wordt gemaakt van een snijgereedschap om materiaal van een werkstuk te verwijderen. Het is een proces waarmee verschillende vormen en elementen op een werkstuk kunnen worden gemaakt door overtollig materiaal weg te snijden. Bij het frezen wordt het werkstuk in een stilstaande positie gehouden en wordt het snijgereedschap eromheen bewogen om het vorm te geven. Frezen wordt gebruikt in een groot aantal industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie, de medische sector en nog veel meer.


CNC draaien is een productieproces waarbij een snijgereedschap wordt gebruikt om materiaal te verwijderen van een ronddraaiend cilindrisch werkstuk om een gewenste vorm of afwerking te verkrijgen. CNC-draaien wordt gebruikt om onderdelen zoals assen, spindels, bussen en andere zaken te maken voor een groot aantal industrieën, waaronder de automobiel-, ruimtevaart- en medische sector.


Spuitgieten is een productieproces om onderdelen te maken van zowel thermoplastische als van een thermo hardende kunststof. Het betekent het smelten van het materiaal, het injecteren van het materiaal in een matrijsholte, en dan het koelen en stollen. Het proces is uiterst veelzijdig, waardoor onderdelen van verschillende grootte, vorm en complexiteit kunnen worden geproduceerd. Onze whitepaper legt dit uit in detail hoe dit in zijn werk gaat.


Thermovormen is een productieproces waarbij een kunststofplaat wordt verwarmd tot een buigzame vormtemperatuur, vervolgens in een matrijs in een specifieke vorm wordt gebracht en vacuüm getrokken om een bruikbaar product te verkrijgen. Thermovormen wordt algemeen gebruikt om plastic (kunststof) in een bepaalde vorm om te zetten. Thermovormen wordt algemeen gebruikt om onderdelen te maken, zoals voedsel- en drankverpakkingen, medische trays en auto-onderdelen.


Lasersnijden is een techniek om materialen te snijden met een gerichte laserstraal. De laserstraal wordt op het materiaal gericht, dat vervolgens smelt waardoor een rand met een hoogwaardige oppervlakteafwerking achterblijft. (transparante afwerking in PMMA, plexiglas) Lasersnijden is een snelle, nauwkeurige en kosteneffectieve manier om materialen te snijden voor vele toepassingen.


Bedrukking Zeefdruk (ook bekend als serigrafie) is een druktechniek waarbij een fijnmazige zeef wordt gebruikt om een ontwerp over te brengen op een ondergrond. Het ontwerp wordt gemaakt door inkt door de zeef op de ondergrond te drukken. Dit kan ook digitaal mits de afmetingen en vorm het toelaten. Deze toepassing wordt vaak gebruikt voor machine kappen waar de klant een instructie of logo vereist op het product.


Plooien en lijmen Plooien is een fabricageproces waarbij kracht wordt gebruikt om een materiaal blijvend te vervormen. Het wordt gebruikt om onderdelen met gebogen vormen te maken.
Verlijmen is het verbinden van materialen d.m.v. een hechtmiddel, in PMMA (Plexiglas) is dit bijvoorbeeld een 2 component lijm die een (bijna) niet zichtbare verlijming oplevert. Deze toepassingen worden vaak gebruikt bij machine kappen, afschermingen, scheidingswanden, enz...Polijsten van kunststoffen is het oppervlak van kunststoffen effenen en gladstrijken om een glanzende, reflecterende afwerking te verkrijgen. Dit proces kan met de hand gebeuren met een zachte doek, met een automatische bufferschijf, of met een Diamant polijstmachine. Het type polijstmiddel en de gebruikte methode zijn afhankelijk van het type kunststof dat wordt gepolijst en het gewenste resultaat. Toepassingen zijn optische elementen, transparante beschermkappen, LED toepassingen, ...Temperen Dit proces wordt gebruikt om spanningen (stress) in materialen te verminderen, hun structuur te verfijnen en hun sterkte te verbeteren. Bij Temperen wordt het materiaal tot een bepaalde temperatuur verhit en vervolgens langzaam afgekoeld.


Montage van inserts, helicoils en andere mechanische elementen. Helicoils in kunststoffen zijn een type schroefdraadinzetstuk dat wordt gebruikt om een sterke, herbruikbare schroefdraad in kunststofonderdelen aan te brengen. Helicoils worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, zoals in de automobielsector, de luchtvaart, de medische sector en de industrie. Ze zijn meestal gemaakt van messing, roestvrij staal of andere materialen met hoge sterkte en worden in voorgeboorde gaten in plastic onderdelen gestoken. De helicoil insert wordt dan op zijn plaats gehouden met een speciaal gereedschap en dan is het onderdeel klaar voor assemblage. Roestvast stalen schroefinzetstukken (RVS) in kunststoffen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. De meest gebruikelijke methode is het gebruik van een voorgeboord gat in het kunststof onderdeel en vervolgens het gebruik van een speciaal tapgereedschap om het inzetstuk in het kunststof materiaal te schroeven. Als alternatief kunnen de inzetstukken met een pers in het kunststofdeel worden geperst, of ze kunnen ultrasoon in het kunststofdeel worden gelast. 


Aarzel niet om ons te contacteren via mail : contact@europlex.be of telefonisch via +32 675 507 90

CNC-Frezen
CNC-Frezen
CNC-Draaien
CNC-Draaien
Spuitgieten
Spuitgieten
Thermovormen
Thermovormen
Lasersnijden
Lasersnijden
CNC-Graveren
CNC-Graveren
Bedrukken (digitaal of zeefdruk)
Bedrukken (digitaal of zeefdruk)
Plooien en verlijmen
Plooien en verlijmen
Polijsten
Polijsten
Temperen
Temperen
Montage
Montage

Onze diensten & service

  • Totaaloplossing voor projecten
  • Project opvolging
  • Montage
  • Volledige ondersteuning bij het ontwerp & project van begin tot eind
  • Sterke interne kennis m.b.t. materiaaleigenschappen, verwerking en controle
  • Bedrukking & gravure van kunststofproducten
  • Flexibiliteit m.b.t. uw prijsaanvraag & levertermijn
  • Kwaliteit onder de ISO 9001 norm
  • Open en duidelijke communicatie

Dankzij ons sterk team kunnen wij zeer flexibel werken en realiseren wij een snelle oplevering van een product van topkwaliteit. Kwaliteit is ons doel, daarom gebruiken wij enkel materialen met REACH, ROHS en EU normen.

Naast onze productieafdelingen in België hebben wij ook een productieafdeling in Taiwan. Deze is opgezet om grote productievolumes te kunnen verwerken voor toepassingen wereldwijd. Ook zij werken volgens onze 3 pijlers: Kwaliteit – Flexibiliteit – Kostprijs.

Contacteer ons

Europlex
Europlex
Europlex