Over ons

Sinds 1967 is Europlex leider in de kunststofwereld. Door de jaren heen hebben wij een enorme ervaring en kennis opgebouwd in verschillende markten; met name de industrie, de medische sector, de bouwsector, de reclamewereld, enzovoort.

Onze hoofdactiviteit is de verwerking van alle soorten kunststofmaterialen, in al zijn vormen. Neem een kijkje in onze rubriek diensten.

Onze sterkte is het vermogen om van ontwerp naar prototype en naar kleine of grote reeksen te gaan. Wij bieden daarnaast ook de mogelijkheid aan om voor onze klanten een ontwerp op maat te maken.

Onze machineparken beschikken over de laatste nieuwe tools, machines, en wij werken met goed opgeleide mensen. Wij zijn in staat om op een kwalitatieve manier de eisen van onze klant te beantwoorden.
Onze kwaliteit,


Bij Europlex zijn we enorm trots op het leveren van uitzonderlijke kwaliteit in onze diensten en services op het gebied van kunststofbewerking. Wij begrijpen het cruciale belang van precisie, betrouwbaarheid en naleving van industriële normen. Laat ons u rondleiden door de belangrijkste aspecten die onze constante toewijding aan kwaliteit definiëren.


Advanced Quality Tools: Europlex maakt gebruik van de meest recente gereedschappen om een superieure kwaliteit te garanderen. Ons arsenaal omvat apparatuur zoals een CMM (coördinatenmeetmachine) van Mitutoyo, die nauwkeurige dimensionale metingen en nauwkeurige validatie mogelijk maakt.

Gereedschappen voor oppervlakteruwheid (validatie van RA, RZ garanderen de gewenste afwerking, terwijl microscopen ingewikkelde kleine onderdelen valideren met ongeëvenaarde precisie. We zijn uitgerust met go-no go kalibers om nauwkeurige afmetingen te valideren voor onze klanten.

ISO 9001 Certificaat: Europlex is trots op het ISO 9001-certificaat, een bewijs van onze naleving van strenge kwaliteitsmanagementsystemen. Deze internationaal erkende certificering bevestigt onze toewijding om consequent aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen en deze te overtreffen. Met Europlex kunt u erop vertrouwen dat elke stap van ons proces nauwgezet wordt gecontroleerd en gevolgd om uitzonderlijke kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid te garanderen.

Six Sigma-tools en "Lean Practices": Europlex zet zich in voor continue verbetering en efficiëntie. We gebruiken Six Sigma tools zoals CPk, PPk en Gauge R&R studies om onze productieprocessen te evalueren en te verbeteren. Deze tools stellen ons in staat om uitzonderlijke procescapaciteiten te behouden en kwaliteitsresultaten te optimaliseren.

Als gepassioneerde "lean maniacs" zoeken we voortdurend naar manieren om onze activiteiten te optimaliseren, verspilling te verminderen en de toegevoegde waarde voor onze klanten te maximaliseren. We zullen een project altijd bekijken vanuit een lean-benadering die kostenefficiënte oplossingen biedt zonder aan kwaliteit in te boeten.

Rigorous Inspection Methods: To ensure the highest quality standards, Europlex employs rigorous inspection methods. Our trained professionals conduct comprehensive visual inspections, meticulously evaluating the appearance and integrity of each component. Functional inspection guarantees that our machined parts meet your performance requirements. With Europlex, you can be confident that every product leaving our facility has undergone meticulous scrutiny, surpassing even the most stringent quality benchmarks.

Grondige inspectiemethoden: Om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen, maakt Europlex gebruik van strenge inspectiemethoden. Onze getrainde professionals voeren uitgebreide visuele inspecties uit, waarbij het uiterlijk en de kwaliteit van elk onderdeel nauwkeurig worden geëvalueerd. Functionele inspectie garandeert dat onze bewerkte onderdelen aan uw prestatie-eisen voldoen.

Met Europlex kunt u erop vertrouwen dat elk product dat onze fabriek verlaat nauwgezet is gecontroleerd en zelfs de strengste kwaliteitsnormen overtreft.Bij Europlex geven we prioriteit aan zorgvuldige verpakkings- en reinigingsprocedures om het hoogste niveau van netheid en productintegriteit te garanderen. Onze toewijding aan het handhaven van strenge normen blijkt duidelijk uit ons gebruik van geavanceerde technieken zoals ultrasoon reinigen, IPA 70/30 reinigen, chemisch reinigen, polijsten en cleanroom verpakken.

Ultrasoon reinigen: Om een uitzonderlijke reinheid te bereiken, maken we gebruik van ultrasone reinigingstechnologie. Deze methode maakt gebruik van geluidsgolven met een hoge frequentie om microscopisch kleine belletjes te creëren die voorzichtig verontreinigingen van het oppervlak van de componenten verwijderen. Ultrasoon reinigen zorgt voor een grondige en efficiënte reiniging, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, wat resulteert in ongerepte onderdelen die klaar zijn voor gebruik of verdere verwerking.

IPA 70/30: Om de reinheid verder te verbeteren, gebruiken we isopropylalcohol (IPA) in een concentratie van 70/30. IPA is een krachtig oplosmiddel dat oliën, vetten en andere organische resten effectief oplost. IPA is een krachtig oplosmiddel dat oliën, vetten en andere organische resten effectief oplost. Ons precieze mengsel van IPA en water zorgt voor een optimale reinigingsoplossing, waardoor het oppervlak van uw componenten ongerept blijft.

Cleanroom verpakking: Om de reinheid van uw componenten te waarborgen, houden we ons aan strikte cleanroom verpakkingsprotocollen. Onze cleanroom omgeving minimaliseert de aanwezigheid van deeltjes en vervuilers en zorgt ervoor dat de verpakte componenten gedurende het opslag- en transportproces ongeschonden blijven. (ISO CLASS 8-norm en ISO6 LAF)

Bij Europlex begrijpen we het belang van netheid en de invloed ervan op de prestaties en betrouwbaarheid van uw producten.

Door gebruik te maken van ultrasone reiniging, IPA 70/30 en cleanroom verpakking. Wij geven prioriteit aan de integriteit en reinheid van uw componenten in elke fase van ons proces.

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen i.v.m. met onze kwaliteit, stuur ons gerust een mail via  contact@europlex.be   of bel ons op 067550790

Missie & waarden

Europlex

Waarom Europlex?

Flexibiliteit
Topkwaliteit
Ontwerp op maat
Vooruitstrevend
Sterke prijs
Klantenrelatie
Snelle oplevering
Teamwork
Europlex

Missie & waarden

Europlex is de naam voor al uw kunststof producten of diensten. Wij staan bekend om onze kwaliteit.

Een goede relatie opbouwen met onze klanten en hoogwaardige diensten en producten aanbieden zijn onze topprioriteiten. Wij handelen altijd in het beste belang van de klanten en gaan “above and beyond” voor hen.

Wij verwachten binnen Europlex niets dan het beste van elkaar en werken als team aan uw succesverhaal.

Bekijk een aantal referenties

Korte geschiedenis

Europlex werd in 1976 opgericht en heeft sindsdien vaste voet gezet in de kunststofwereld. De vestiging te Nijvel werd in 2000 gebouwd en voorzien van 2000m² aan ruimte. Door de jaren heen heeft Europlex een enorme ervaring en kennis opgebouwd in verschillende markten; met name de medische sector (life science) en de industrie. 

Europlex blijft steeds investeren om op deze manier de beste service te kunnen voorzien. In 2008 breidde Europlex uit met een extra vestiging in Taiwan wat heel wat extra voordelen oplevert voor onze klanten. Innovatie is niks nieuw voor Europlex, we volgen nieuwe technologieën op de voet op en investeren steeds in modern apparatuur zoals de 5-as-robotmachines. In 2015 kwam er nog een extra uitbreiding met +/- 800 m² voor onze vestiging te Nijvel. Sinds 2018 is Europlex gecertificeerd als zijnde in overeenstemming met de eisen van IS0 9001:2015. 

Op Europlex kan u vertrouwen, want wij blijven steeds bij op innovatief vlak, in 2019 kochten we twee nieuwe CNC machines aan en werd er in 2020 geïnvesteerd in een ERP & CRM software pakket in 2021 werd er een CMM machine aangeschaft alsook een nieuwe freesmachine en draaibank beide met automatisatie. Op deze manier kunnen wij een uitstekende service blijven leveren met zeer scherpe levertermijnen.